Klippt håret!

Nu har jag för första gången masat mig iväg till en frisör och fått mitt hår klippt! Så nu är nästan allt gammalt blekt sen flera år tillbaka nästan helt borta. Bilder kommer ev senare :)

Hundbilder

här kommer lite hundbilder jag tog här om dagen :) Fler bilder kommer när jag hunnit redigera dem. 
/Gina
 
 
 
 

Bilder från ridturen

Klicka på de mindre bilderna för att få större storlek :)
 
 
 
 
Kamera: Nikon D90

Hoppning på ridbanan

Nu har jag varit iväg till stallet igen :) Den här gången red jag på ridbanan och hoppade lite, med sadel för en gångs skull då jag annars bara rider barbacka. Sen avslutade jag ridpasset med en sväng ute i skogen :)
Kommer komma fler bilder på mig och Mulle när jag hoppar samt lite action bilder på ett utav fölen i stallet när jag hunnit redigera klart alla!
/Gina

Bilder skogen

 

Värme :D

Äntligen kommer det lite värme x)
Nu börjar det bli sommar på riktigt! 26 grader och en klarblå himmel.
Ska iväg på promenad med hundarna och sen kanske ta ett dopp i vattnet :)
/Gina

What time is it? It's WAFFLE TIME!

Hemma!

Nu är jag hemma från stallet igen, red barbacka som vanligt :)
Mamma står i köket och gör iordning våfflor :'D *mums* ev bilder på det kommer :)
Kommer även lite senare bilder från stallet.

Bilder stallet

Klicka på de mindre bilderna för att få en förstoring :)
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D90

Pewdie, dipp och chips!

Nu ska jag resten av kvällen sitta framför datorn och glo på pewdiepie, käka chips och dipp följt av redigering av bilder från stallet tidigare idag. Inlägget med bilder kommer ut senare ikväll ^^

stallet!

Nu ska jag snart dra iväg till min polle :D Var flera veckor sen jag var där sist eftersom han har gått på ridläger. Kameran följer såklart med :D får se om jag får några bra bilder jag kan lägga upp senare idag eftersom det är ett ganska taskigt väder ;/
/Gina

Bidrag

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN


 

Det här är mitt bidrag till fototävlingen:
 

Målad bild :)

Aha :D jag börjar komma någon stanns med den här målningen.. men det går ganska långsamt xD
klicka på bilden för att få full storlek!
/Gina
 

Vinbär och krusbär!

Finns hur mycket vinbär och krusbär som hellst ute i trädgården :) Brukar alltid föräta mig på dem varje år.
Men nu ska jag ta och titta på film på min dator i sällskap av godispåsen lite krusbär och vinbär :D
/Gina
 
 
Kamera: Nikon D90

FOTOTÄVLING!

Tänkte anordna en fototävling med temat djur och natur. Tävlingen kommer att pågå i ungefär vecka. Vinnaren publiceras kl 16.00 nästa söndag. Du har fram till lördagen på dig att delta.
Du får delta med max fem bilder.

Vinnaren kommer att bli publicerad i ett eget inlägg tillsammans med vinnarbilden och en motivering varför jag valde just den bilden. Jag kommer även länka till vinnarens blogg i varje inlägg under en veckas period. 

Det du behöver göra är att skapa ett nytt inlägg på din blogg med bilden/erna samt en länk till inlägget om fototävlingen. Sen komenterar du detta inlägg med länken till ditt bidrag :)

/Gina

 

Morris

Några bilder på Morris under husbilssemestern (:
 
 
 
 
 

Filmtips

Behöver lite film förslag så skriv gärna en komentar med de bästa filmerna du vet :)

Syster förbereder inför bröllopet :)

Kamera: Nikon D90

Gamla bilder

Hittade lite gamla bilder på mig x)
Jag 2008 
Jag 2006

Ullared

På husbilssemestern stannade vi till vid Ullared *Yey*. Handlade en del saker och inget av det jag köpte låg över 100 spänn :D
Här är en lista på saker jag införskaffade mig:
* Ett headset till datorn - Yey nu kan mina kompisar höra mig ordentligt när jag snackar med dem på skype utan massor av brus i bakgrunden ^^
* 3 par ridstrumpor - De går åt som bara den! Har hur många strumpor som hellst som man bara hittar en av varje sort.
* 10 par strumpor - Ja mer strumpor :'D de går också åt som smör.
* Nagelacksbortagningsmedel utan aceton
* Nail polish
* Underkläder
* Godis
* Tuggummi
* Energi dricka
* 8 gig minneskort till kameran - Behövdes verkligen!
* 2 parfymer, La Rive och Love dance :)
 
Sen köpte jag lite material till skolan då jag börjar gymnasiet till höst. Enskilda here I come :D
* En kalender - För att skriva upp kommande prov, läxor och andra viktiga anteckningar
* En plastmapp - Lär nog behöva införskaffa fler av dem.
* 2 små anteckningsböcker
* 5 kolleigeblock
* 2 packet pennor med 10st i varje - Lär gå åt så som jag tappar bort pennor..
* 1 packet med sudd - lär också gå åt. Pennor och sudd är helt hopplösa att hålla reda på.
/Gina
 
 
 Kamera: Nikon D90

Bröllopsfotograf!

Min syster har erbjudit mig att vara fotograf på hennes och Clas bröllop nu den 4:e agusti och såklart sa jag ja :D Så nu blir det att läsa på om bröllopsfotografering. Kommer dock inte använda min systemkamera utan min systers som är en nikon D90. Jag är en canon människa men jag får se till att lära mig hennes kamera tills dess.
Under ett tag fram över kommer jag att lägga ut en hel del bilder som är tagna med hennes kamera. Men jag kommer även ibland lägga ut bilder som jag tagit med min med. Längst ner i varje inlägg kommer jag att skriva vilken kamera jag fotat med :)

WOHO! *segerdans*

har ÄNTLIGEN fixat photoshop cs6 efter letande i flera timmar.. Desutom finns det camera raw med :D *happyface* Så nu kan jag redigera alla rawfiler. Jag som började få lite ångest över att jag inte kunde öppna de filerna. Bilder kommer upp lite senare :D
/Gina

Lightroom 4

Håller på att instalera lightroom 4 :D ett program där man redigerar bilder. Försökte att få camera raw att fungera i photoshop men tydligen inte så kan inte öppna raw filer ;/
Får se om lightroom funkar bättre.. om jag inte har helt fel så ska man kunna öppna raw bilder. Om allt funkar som det ska kommer det komma upp bilder redigerade i lightroom i morgon :D
/Gina

Hemma

Nu är jag hemma från husbilssemestern :D Ska försöka klämma fram ett inlägg innan dagen är slut ^^

Bortrest!

Jag kommer att vara bortrest i några dagar, på husbilssemester. Ska åka neråt i landet och bla besöka Ullared, YEY :D. Kommer hem igen runt den 17-18 juli. Det kommer tyvärr inte att bli några blogginlägg under perioden 12-17/18 Juli. :(
När jag kommer tillbaka kommer jag ha hur många bilder som helst att lägga ut på bloggen (: Har en hel del från idag när jag var vid hamnen. Men de bilderna får jag lägga ut när jag kommer hem!
/Gina

Bilder från igår

Igår var jag hos Emilia. Vi åkte iväg för att bada, eller rättare sagt för att hon och hennes två kompisar skulle bada. Jag tyckte att det var för kallt för att bada. Speciellt för att bada i havet D:. När vi kom dit upptäckte jag att vi var vid nästan samma ställe som vi var på med Uffe på klassens dag i 8:an. Det var tider det...
/Gina
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Idag blir det tyvärr inget blogg inlägg då jag inte är hemma, men text och bilder om idag kommer i morgon :)

Trollhättan - Göteborg

I fredags kl 11.17 satt jag, Ronja, Matilda och Morgan på tåget ner till trollhättan med ett byte i Karlstad. Där hade vi mer än en timmes väntetid. Eftersom stan låg precis utanför tågstationen gick vi och köpte hamburgare.
 
När vi väl var framme i Trollhättan runt fyra ösregnade det. Det var inte så jättekul eftersom vi hade planerat att åka och bada. Men det blev ganska lyckad dag tack vare kortleken och de grymt goda hamburgarna. När det blev lite uppehåll satte jag, Morgan och Matilda upp tältet medans Ronja fixade med maten. Ronja blev lite missnöjd eftersom hon ville sova inne pga regnet men hon blev nerröstad (haha). 
 
På lördag morgon tog vi tåget iväg till Göteborg för att spendera hela dagen på Lisseberg. Den dagen blev också riktigt lyckad (iaf nästan, bara 2kg choklad som saknades). Det blev inget regn utan bara lite mulet. Första atraktionen vi åkte var flumride, smarta som vi är och såklat blev vi dyngsura. Men som tur var det inte kallt. Vi avslutade dagen med att sitta och käka på en pizzeria i Trollhättan. De hade riktigt goda pizzor där!
 
I söndags åkte vi hem till Nyköping!
 
 
 
 
 
 
 

Trollhättan/Göteborg!

Har varit i Trollhättan och Göteborg med kompisar nu i helgen så har haft tidinställda inlägg, skriver ett inlägg mer detaljerat om resan i morgon! Just nu är jag ganska trött.
/Gina

Hästar

 
 
 
 
 

Bilder stan del2

 
 
 
 

Fågelbur

Nu har mamma snickrat färdigt fåglarnas nya bur! Mot pappas vilja. Men jag tror att han gav med sig när han fick se resultatet. Nu kan fåglarna desutom vara utomhus eftersom man kan rulla ut den. Buren är lite smalare och mycket högre än den gamla. Dennis blev helt galen och började gnaga på den nya buren. Han hade tydligen inte upptäckt att vi haft fåglarna sedan tolv år tillbaka. Han har suttit som hyppnotiserad vid buren nu i flera dagar, någon gång måste han väl tröttna.
/Gina
 
 
 
 
 
 
 
 

Objektiv..eller mugg..?

Surfade runt lite på olika sidor och hittade den här coola muggen. Skulle lätt vilja köpa den, man kanske skulle göra det..? ;)
Om någon annan skulle vara intresserad så finns den här: http://www.prylia.se/ sen kontor & skola
/Gina

Höbärgning

Idag ringde ronja vid ett och bad om hjälp med höet. Så man fick masa sig upp ur sängen, käka lunch och så var det bara att åka iväg och hjälpa till några timmar. Har dock inga bilder därifrån så det får bli en random bild jag hittade på datorn ^^.
/Gina
 

Bilder stan del1

 
 
 
 
 
 
 

Stan

Idag har jag varit i stan nästan hela dagen tillsammans med Ronja, Matilda och delvis Linus. Därför har det inte blivit några inlägg idag fram tills nu. Det var meningen att jag skulle köpa ett par byxor men det slutade med att vi hamnade på donken, sen drog vi och solade på vallarna. Kameran fick också hänga med den här gången och jag har en hel del bilder därifrån som kommer dyka upp i morgon eftersom jag inte orkar redigera alla nu. Men så länge får ni nöja er med en bild på en av många jättesöta ankliknande fåglar jag och Matilda stötte på :)
Nu ska jag käka och bänka mig framför step up 2 :D
/Gina.

fler besökare till bloggen??

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Registrera din blogg här: Marknadsför din blogg. Gratis! Enkelt! Effektivt!

WIP

Det är är en wip bild på min första speed painting :) Tycker det ser ganska bra ut hittills :D komentera gärna vad du tycker :)

närbilder

Här är lite närbilder som jag tog när jag var i stallet i lördags. De finns även på deviantart där jag heter gibbiz :)
De två sista bilderna är bilder jag tog när jag var i Norge förra sommaren.
/Gina
 
'
 
 
 
 
 
 
 

Ändra ögonfärg

Jag har letat reda på en bild från google för att visa hur man kan ändra färg på ögonen. Bilden jag använder mig av kan du hitta här: http://siteladies.com/wp-content/uploads/2011/11/make-up-ideas-for-brown-eyes.jpg
 
1. Börja med att zooma på ögat, välj brush tool och klicka sedan på edit in quick mask mode, jag använder mig av en mjuk borste.
 
Efter markeringen ser ögat ut såhär:
 
2. Nu klickar du på edit in standard mode (samma knapp som innan) Nu kommer det röda försvinna. klicka på rectangular marquee tool och högerklicka på bilden/select inverse, ctrl+C för att kopiera, skapa ett nytt lager och Ctrl+V för att klistra in.
3. Image/adjustments/black and white sedan ok. Nu kommer ögat vara svartvit och för att få en ny färg gå till Image/adjustments/hue/colorbalance.
shadow color levels -20 0 +2
Midtones color levels -28 0 -8
Highlights color levels -56 0 +11
Tryck sedan på ok. Det kan finnas färg där det inte ska vara så använd eraser tool mjuk pensel.
 
 
Före och efter bild
 

Bloggdesign

Nu har jag suttit ett bra tag med att försöka koda in allting på rätt ställe. Men det gick tillslut.. Det finns dock en del småfel men de kommer försvinna med tiden. Jag ska försöka uppdatera bloggen med ett inlägg ett par gånger i veckan :)
/Gina

RSS 2.0